Programma

Dit is het programma van Prometheus. Ben je geïnteresseerd in onze vereniging? Kom gerust een keer langs bij een lezing op een woensdagavond of tijdens de EL CID die elk jaar in augustus gehouden wordt. Je kunt ook altijd contact op nemen met het bestuur als je vragen hebt over een activiteit.


Mei 2019

15 mei 2019 (Wo)

Latijns-Amerikaanse wereld - Dr. Pablo Isla

Lezing

Ontdek samen met de spreker van vanavond Latijns-Amerika. Pablo Isla is kenner van zowel recht als geschiedenis. Deze kennis gebruikt hij voor een goed doel, want heeft onder andere bijgedragen aan projecten in Chili met als doel de bevordering van de mensenrechten.

Locatie:Bovenzaal van Café de Keyzer
Tijd:Vanaf 20:30 uur

20 mei 2019 (Ma)

World Café (met EDIC Den Haag)

Lezing

Hoe gaat het Europa van de toekomst eruit zien? In het World Café kijken we naar vijf door de Europese Commissie voorgestelde scenario’s voor de toekomst van Europa. Moeten we door met wat we nu doen of terug naar alleen maar economische samenwerking? Aan de hand van deze scenario’s gaan we in gesprek over welk scenario jou het meeste aanspreekt. Je hoeft geen expert te zijn op dit gebied of speciale ervaringen te hebben, het gaat erom dat jouw mening gehoord wordt. Kom naar het World Café en praat mee!

Locatie:Bovenzaal van Café de Keyzer
Tijd:Vanaf 20:00 uur

22 mei 2019 (Wo)

De wereld buiten ons zonnestelsel – Prof. dr. Harold Linnartz

Lezing

Buiten ons zonnestelsel bevindt zich een grote onbekende wereld. Hoe worden nieuwe werelden gevormd en op welke manieren kunnen we onderzoek doen naar een plek waar we niet zomaar op bezoek kunnen gaan? Harold Linnartz is gespecialiseerd in laboratoriumastrofysica en zal met ons op deze vragen ingaan.

> Om 22:00u zal de feestcommissie het volgende feest presenteren!

Locatie:Bovenzaal van Café de Keyzer
Tijd:Vanaf 20:30 uur

29 mei 2019 (Wo)

Quantumwereld - Prof. dr. Edgar Groenen

Lezing

Wanneer we de wereld op heel kleine schaal bekijken, komen we in een spectaculaire onbekende wereld terecht, namelijk die van de quantummechanica. Daar blijken ineens compleet andere natuurwetten te gelden dan op grote schaal, wat allerlei intereressante consequenties heeft. Edgar Groenen zal ons tijdens deze lezing meer leren over deze bijzondere quantumwereld.

Locatie:Bovenzaal van Café de Keyzer
Tijd:Vanaf 20:30 uur

Link naar de website van Geld.nl